Golden hour, het gouden uurtje

Tijden voor vandaag voor het gouden uurtje zijn tussen en gemeten vanuit het midden van Nederland. Van oost naar west Nederland zit ongeveer 10 minuten verschil, gebruik de kaart hieronder om de tijd te bepalen waar u zich bevind.

Let op! als het te bewolkt is valt er weinig te zien. Tijd is Nederlandse tijd.

Magic hour

We vertellen je graag veel meer over golden hour, zodat je precies weet wat het inhoudt. Golden hour wordt ook weleens magic hour genoemd en is dus precies het uur nadat de zon is opgekomen en het uur nadat de zon is ondergegaan. Dit is dus het gouden uurtje dat gewild is bij fotografen en regisseurs van videoclips en andere films. Op deze pagina kun je precies zien wat golden hour vandaag precies is. Ook handig om te weten voor als je geen foto’s maakt. Het is namelijk een geweldige ervaring om precies in dit uur heerlijk buiten te gaan wandelen, fietsen of hardlopen. Je zult de natuur anders ervaren en je dag sterk beginnen.

Nu je weet wat golden hour is, wil je vast en zeker ook golden hour kunnen berekenen. Dat kan gelukkig op deze website. Golden hour wordt gemeten vanuit het midden van Nederland. Van het oosten naar het westen van Nederland zit ongeveer tien minuten verschil. De kaart van Nederland hieronder kun je gebruiken om de tijd te bepalen waar jij je precies bevindt. Let op: als het te bewolkt is, dan valt er weinig te zien. De tijd die wordt gehanteerd is de Nederlandse tijd. Nu kun jij in ieder geval altijd wanneer je wilt golden hour berekenen en kun je dit zelfs aan de hand van de kaart van Nederland doen. Raadpleeg het wanneer je wilt.

Map

Klik op de map voor de tijd: